Svenska politiker går emot forskarna: Vi kan flyga mer | SvD

”Johan Rockström är i sin tur kritisk till att målet om ekonomisk tillväxt så ofta är överordnat allt annat. Och han oroas över att polletten ännu inte trillat ner hos så många svenska riksdagsledamöter – trots att Sverige sannolikt är det land i världen där politikerna förstått klimatforskningen bäst:
– Som forskare känner jag mig trygg med att vi nått fram med diagnostiken. Däremot tror jag inte att vi nått fram med konsekvenserna som följer. Politiken är för kortsiktig och för opinionsstyrd. Vi står framför stora strukturella omställningar och det finns ingen lösning som inte svider.”

Om vi nu inte ska ha forskare och experter som styr landet, så måste åtminstone lekmännen som styr lyssna på forskare och experter.
Det politiska systemet vi har (med politiker som styr och bestämmer) är i grund och botten helt absurt. Jag säger inte att en person kan vara expert på miljö, ekonomi, folkhälsa, utbildning etc, men den måste vara tillräckligt normalbegåvad för att inse det själv och omringa sig med experter på dessa ämnen.

Dom tror säkert att det inte kommer hända något under deras livstid (det blir istället deras barns problem) – men då har dom återigen inte lyssnat på forskarna. Det kommer stå dom dyrt.

Länk till artikel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s